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꿀꿀

집에서 그래놀라 만들기(how to make granola in home)

by 아이수리야 2020. 9. 9.
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안녕하세요

Hello guys.

 

오늘은 집에서 간식으로 혹은 밥 대용으로 먹을 수 있는 그래놀라를 직접 만들어보려합니다.

Today I'm gonna make granolar which could eat instead of meal or snacks.

 

그래놀라는 오트밀, 견과류를 이용해 만들기 때문에 식이섬유와 비타민이 풍부해 건강에도 좋구 다이어트 대용식으로도 자주 먹는 아이템입니다.

It made by oatmeal, nuts,  cranberry and etc(good for health).. so that it have lots of dietary fiber, vitamins.

 

 

이제 만들어 볼까욤?

Let's make it!

 

*참고로 저는 유투브 채널 간단서양요리를 참고하였습니다.

* reference: watch simple simple american channel (youtube)

 

만들기 전에 준비해야할 것들

깨끗이 씻은 믹싱볼, 오븐(에어프라이기 140도에 45분 예열), 담을 통, 오븐용 그릇과 종이호일

before make it we need mixing ball, oven or air fryer(284℉ 45min), container, container for oven and paper foil

 

준비물: 오트밀, 견과류(호두, 아몬드, 피칸, 캐슈넛 등 집에 있는 것), 씨앗(해바라기씨, 호박씨,치아씨드, 햄프씨드), 오일(아보카도오일, 올리브유, 코코넛오일), 꿀(올리고당, 메이플시럽 등), 소금 두꼬집(안 넣어도 되어요)+크랜베리, 블루베리 등 말린거 혹은 그래놀라에 넣고 싶은 재료들 모두,

ingredient: oatmeal(rolled), nuts(walnut, almond. pecan, cashew nuts other things that you have in home), seed( sunflower seed, pumpkin seed, chia seed, hamp seed: just prepare that you like), oil(avocado oil, olive oil. coconut oil: just one thing), honey( honey, oligosaccharide, maple syrup: just one thing you've had or like), two pinches of salt and plus anything that you want to put in granola like dried cranberry or blueberry.

 

 

 

 

1. 오트밀 3, 견과류 1.5, 씨앗 종류 1.5, 오일 0.5, 올리고당0.5를 준비해 주세요

 prepare oatmeal(rolled) 3: nuts 1.5: seed 1.5: oil 0.5 : honey 0.5

 just prepare those things follow the given mixture ratio like this 

 

 

 

 

 

2. 견과류들을 빻지 않아도 되지만 저는 식감보다는 전체적인 크기가 맞았으면 해서 빻아주었어요 

crush nuts. this is not a essential step but I do this for set those thing in similar size.

 

 

 

 

3.다 빻으셨다면 믹싱볼에 하나를 다 넣어주시고 

If you finished crushing nuts then you put in mixing ball or just put the nuts in mixing ball

 

 

 

그 위에 오트밀도 넣어줍니다. 그리고 맛의 조화와 감칠맛을 위해 소금 1/4스푼(두 꼬집)을 넣어줍니다.

, put oatmeal and put salt two pinches of salt for tasty

 

 

 

 

 

 

 또 그 위에 오일과 꿀의 배합을 맞춘 것을 넣어줍니다.

and put oil and honey, too.

 

 

 

 

 

 

5. 그리고 잘 섞어줍니다.

Mix them!

 

 

 

 

7.잘 섞으셨다면 종이호일 위에 고르게 깔아줍니다.

If you do that right way then spread them on the paper foil.

 

 

 

 

 

 

 

 

8.그리고 오븐 안에 140도에 45분간 돌려줍니다

And put them oven which set 284℉ 45min.

저는 이렇게 설정하였는데요, 그 이유는 저희 집 오븐은 전자레인지 겸용이라 화력이 약하기도 하고 한번 식혀주고 다시 오븐에 넣으면 조금 더 바삭해져서 25분을 돌리고 나머지 20분을 또 돌렸어요

Set time at 25min because my oven used in oven and microwave so that it's fire lower than other oven. And I think it is more cripy  once they had a rest 5 minutes and bake them again.

 

 

 

 

 

 

 

 

저는 뒤적여주거나 오븐용 그릇의 방향을 바꿔주어 골고루 익게 해주었습니다.

plus,  i changed baking dishe's direction for baked evenly.

 

 

그러고 또 20분간 구워주었습니다.

And bake them again for 20minutes.

 

 

 

 

 

9. 완성!

TADAA!! finished! Isn't is simple?!

 

 

 

 

10. 오랫동안 먹기 위해 25분 정도 열을 식혀준 다음 통이나 비닐봉지에 넣어 냉동실에 보관하면 한달정도 먹을 수 있어요! 참 쉽죵~~>_<

COOL them about 25minutes and then put them in a container or zipper bag to keep it.

If you store them in freezer, you could eat this generally for a month.

 

더보기

참고로 저는 이번에 아침부터 단 거 먹는게 싫어서 크랜베리를 넣지 않았고 항상 꿀을 넣고 만들지만 이번에는 프락토올리고당을 넣고 만들어보았어요.

 A GOOD GUIDE: I made granola with fractooligacchacide not honey. (usually puts honey but not in this time for test.)

그랬더니 더 딱딱하고 설탕 맛이 강하더라구요. 그래서 조금 비싸기는 하지만 꿀을 넣고 만드시길 권해드릴께요

It's more thick and taste sugary more than makes them with honey so that I recommend put honey.

 

 

 

 

 

 

 

 

저는 이렇게 요거트와 그래놀라, 블루베리를 넣어 먹었더니 넘나 맛나더라구용 ㅎㅎ

다음번에는 그릭요거트 집에서 만드는 방법 알려드릴게욤>_<

I eat granola with yogurt and blueberry.

Next time I'm gonna make greek yogurt please visit my blog again:)

 

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